Välkommen till Hinsholmens Båtklubb|
Webbkarta

 

Uppdaterad: 2024-06-07
Hinsholmens Båtklubb
 


 

10% rabatt på ordinarie priser mot uppvisande av medlemskort från HBK.


För rabatter hos olika företag, se "Rabattlista"BåtsamverkanHBK är anslutna till båtsamverkan.

 
 

Startsida > Vakt, allmänt

utskriftsvänlig sida

   

 

VAKTSCHEMA 2024

 

Vaktinstruktioner

 

Bevakning av båtar, bilar och övrigt i Hinsholmens småbåtshamn, utförd av båtplatsinnehavarna, har visat sig vara en effektiv metod att minska stölder och skadegörelse. Denna bevakning organiseras och administreras av Hinsholmens Båtklubb.

Visste du att du måste vara medlem i HBK för att din båt skall bevakas? Vid eventuella incidenter blir endast medlemmar kontaktade av HBK eller av Securitas. Enligt Grefab får HBK sedan ett drygt år tillbaka inte kontakta dig om du inte är medlem i båtklubben även om din båt riskerar att skadas. Det kan handla om stöldförsök, förtöjningar som håller på att gå av eller segel som håller på att blåsa sönder. För 175:- om året blir du kontaktad om det händer något med din båt!

Under varje säsong erhåller HBK utförliga rapporter om vad som hänt under nätterna. Under föregående år minskade antalet antalet tillgrepp och övriga incidenter.

Påminnelser om frivillig vakt kommer att sändas till alla båtägare en vecka före planerat vaktdatum samt dagen innan aktuell vakt.

Alla som går vakt under året deltar i utlottningen av 10 presentkort på vardera 500:- som gäller för inköp av varor hos  seasea. Hos seasea har du som medlem 10% rabatt på icke N-märkta varor och kampanjpriser. Det är vår förhoppning att vaktlotteriet skall bidra till att man tar sin vakt. Vi avser att sända presentkorten till vinnarna under november månad.

Iakttagelser skrivs in i vaktpärmen.

VAKTLOTTERIET 2023
Dragningen ägde rum den 15 november 2023

  Båtplats Namn   Båtplats Namn
  B29 Anders Wollter   V07 Håkan Hansson
  C04 Anders Johansson    VB08 Dinko Chakarov
  F07  Mårten Waern   Z14 Fredrik Landmark
  L07 Björn Hallin   Z21 Niclas Borgh
  P06 Leif Lexell   Å35 Judith Abrahamsson
           

Om du inte kan ta din vakt enligt VAKTLISTAN så är det bara att byta tid! Kom helt enkelt ner den kväll som passar bättre. Vaktlistan för 2024 kommer att finnas på anslagstavlan vid klubbstugan i början av våren 2024. Alla som vi har mobilnummer till kommer att få två SMS-påminnelser - den första en veckan före schemalagd vakttid, den andra dagen innan.

VAKTBIDRAG
Om du av något skäl inte kan byta till annan tid än den föreslagna vakttiden eller överhuvudtaget gå vakt är vi tacksamma om du betalar in ett vaktbidrag på 400:-.

Vaktbidragspengarna har under flera år finansierat vaktronderingar utförda av Securitas. Utan denna inkomst blir HBK tvungna att avsluta detta samarbete.

Bidraget på 400:- kan swishas till 123 595 04 72 eller betalas in till vårt bankgiro på SEB: 5736-3913.

  • Öppna Swishappen i din mobil. Skanna QR-koden. Skriv under med ditt Bank ID.

  • Glöm inte att ange namn, adress, mobilnummer och båtplats.

HBK organiserar vakttjänsten för såväl medlemmar som icke medlemmar, men det är DU SJÄLV som är arbetsledare för ditt vaktpass. Kontakta därför i förväg övriga som ska vakta tillsammans med dig för ömsesidig påminnelse. På så sätt minskar du risken att bli ensam på ditt pass. Medlemsregister med telefonnummer och e-postadresser finns i vaktskåpet i klubbhuset!

Du bestämmer själv när du går ditt vaktpass, men vi rekommenderar kväll eller natt för passet, dvs. minst ett tretimmarspass förlagt mellan kl. 20.00 och kl. 02.00 eller senare följande morgon. Flest tillgrepp torde ske mellan kl. 01.00 och 04.00. All vakt oavsett tid och längd är bättre än ingen vakt!

För att göra vaktandet mer attraktivt finns TV i vaktlokalen/klubbstugan. Dessutom finns kaffe, kaffebryggare och kokmöjligheter.

 

Hinsholmens Båtklubb   Hinsholmens Bryggväg 30   426 79 Västra Frölunda    hbk@hinsholmen.se

tumblr hit tracking tool